sâmbătă , aprilie 13 2024

Reguli de respectat la instalațiile de transport pe cablu

Reguli de prevenție și siguranță

Reguli de prevenție și siguranță

Pentru a avea o experiență cât mai plăcută și lipsită de accidentări pe pârtiile din Poiana Brașov, atât schiorii cât și boarderii trebuie să respecte câteva reguli de prevenție și siguranță. Pe lângă regulile de care ar trebui să ții cont pe tot parcursul coborârilor tale pe pârtie, există și câteva reguli privind folosirea instalațiilor de transport pe cablu (telecabină, gondolă, telescaun, teleski).

 1. Redu semnificativ viteza în zona cozilor de îmbarcare.
 2. Respectă cu atenție instrucțiunile personalului instalației.
 3. Copiii nu trebuie niciodată lăsați nesupravegheați în zona telescaunului. Un adult ar trebui să se afle în permanență cu ei în același scaun.
 4. După trecerea ultimei porți, păstrează trasa porții și așează-te pe scaunul aferent porții.
 5. Nu trage bara de protecție imediat după ce te-ai așezat. Asigură-te că toată lumea este pregătită când faci acest lucru pentru a nu îi lovi.
 6. Pune întotdeauna bara de protectie la ieșirea din stație și ține schiurile, pe toata durata transportului, pe suportul pentru sprijinirea picioarelor, pentru a nu lovi persoanele de pe pârtie, în cazul desprinderii accidentale a unei legături.
 7. Nu ridica bara de protecție decât în zona destinată debarcării.
 8. Odată îmbarcat, nu coborî decât în zona semnalizată pentru debarcare. În caz contrar, te poți accidenta grav căzând de la o înălțime destul de mare sau atârnând de telescaun.
 9. După debarcare, păstrează-ți trasa și nu deschide plugul până când nu ai o distanță suficientă față de ceilalți pentru a nu-i agăța.
 10. Nu staționa în zona debarcării și elibereaz-o cât mai rapid pentru a da posibilitatea și celorlalți să coboare în siguranță.
 11. În cazul în care la îmbarcare ai pierdut echipamentul, așteaptă sus, în zona debarcării. De regulă, acesta este trimis prin alte persoane pentru a ajunge la tine într-un timp cât mai scurt.
 12. Urcarea în telecabină se face în liniște, fără a balansa cabina.
 13. În cazul opririi telecabinei, vei respecta instrucțiunile personalului însoțitor.

Astea fiind spuse, îți urăm coborâri line și pline de aventură pe pârtiile din Poiana Brașov ⛷️