sâmbătă , aprilie 13 2024

De ce este esențial să purtăm cască la ski/snowboard?

Echipamente ski Poiana Brașov

Echipamente ski Poiana Brașov

Practicarea sporturilor de iarnă devine mult mai distractivă atunci când te simți în siguranță atât din punct de vedere al tehnicii abordate, cât și al protecției. Echipamentul secundar joacă un rol extrem de important aici. Acesta este alcătuit din cască de protecție, ochelari și mănuși adecvate. În acest articol ne vom concentra pe rolul căștii de protecție în practicarea oricărui sport de iarnă, ski sau snowboarding.

Protecție în permanență

Indiferent că ești începător sau avansat, purtarea căștii de protecție pe pârtie este esențială. Practicând sporturi de iarnă te expui unor riscuri de care este bine să fii conștient încă de la primele tale momente pe pârtie și anume viteze mari, obstacole neprevăzute (persoane, copaci), schimbări bruște de direcție și multe alte situații care pot tinde către accidentări. Este important ca tu să previi și să diminuezi pe cât posibil o eventuală accidentare și cum anume faci asta? Purtând echipament de protecție și mai ales cască. 

Casca de protecție are grijă ca cea mai sensibilă parte a corpului tău și anume capul să fie în permanență protejată. Astfel poți avea o atitudine degajată pe pârtie știind că ești în siguranță din punctul acesta de vedere. 

Confort termic

Pe lângă rolul ei protector, casca oferă de asemenea un plus de confort termic în combinație cu un buff sau o cagulă. La temperaturi scăzute, pe vânt puternic sau ninsoare, casca te protejează mult mai bine față de o simplă căciulă. Chiar dacă la început poate părea ușor inconfortabilă, după o perioadă de timp te vei obișnui cu ea și mult mai bine vei face față condițiilor aprige de vreme 🌬️ ❄️

Sfatul nostru este să te gândești în primul și în primul rând la siguranța ta pe pârtie și să porți mereu cască. Desigur, pe lângă cască poți suplimenta cu alte echipamente cu rol protector  cum ar fi crash pants, protecție pentru spate, genunchiere, protecții pentru genunchi și încheieturi. 

Fii responsabil! Experiența ta pe pârtie este mult mai plăcută când te simți în siguranță. La centrul nostru de închirieri echipamente ski Poiana Brașov îți punem la dispoziție o gamă largă de căști de protecție. Treci pe la Interski și alege echipamentul potrivit pentru tine ⛷️ 🏂

Check Also

Echipament de snowboard

Tot ce trebuie să știi despre echipamentul de snowboard

Când vine vorba de alegerea echipamentului tău de snowboard, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru ca experiența ta pe pârtie să fie cât mai plăcută. Fie că vrei să închiriezi echipamentul sau te pregătești să faci o investiție serioasă într-un echipament de snowboard, trebuie să ai în vedere anumite aspecte.