sâmbătă , aprilie 13 2024

Rolul echipamentului secundar la ski: cască, ochelari, mănuși

Închirieri echipamente ski Poiana Brașov

Închirieri echipamente ski Poiana Brașov

În acest articol, vom sublinia câteva aspecte foarte importante legate de echipamentul de ski secundar și de ce este indicat să porți cască, ochelari adecvați și mănuși în timpul practicării sporturilor de iarnă, fie ski sau snowboarding.

Protecție

Rolul cheie al echipamentului secundar de ski este protecția. Purtarea căștii de protecție pe pârtie, indiferent că ești începător sau avansat, ar trebui să fie obligatorie. Sporturile de iarnă se practică la viteze mari, deci ești constant expus riscului de a te accidenta, de a te dezechilibra, de a te izbi fie în copaci, fie în alte persoane. Sunt niște riscuri pe care trebuie să ți le asumi încă din prima ta zi ca schior sau boarder. De asemenea, tot de tine ține și modul în care diminuezi sau previi aceste incidente. Casca de protecție este mereu salvatoare în astfel de situații. 

Ochelarii de ski au și ei un rol protector cuprinzând o suprafață mai mare a feței tale comparat cu o pereche de ochelari de soare. Pe lângă faptul că te protejează de vânt, ninsoare și soare, aceștia joacă un rol extrem de important și când vine vorba de accidentări. Ochelarii de ski îți protejează atât ochii, cât și pomeții.

Confort termic

Mănușile sunt indispensabile pe pârtie. Un sfat din partea noastră ar fi să ai cu tine o pereche de mănuși impermeabile, care nu se udă repede în contact cu zăpada, astfel nu îți vor îngheța mâinile.

De asemenea casca joacă din nou un rol important când vine vorba de confortul termic. Deși casca poate părea ușor inconfortabilă din acest punct de vedere, chiar și la temperaturi scăzute, casca în combinație cu un buff sau cagulă îți poate aduce mult mai mult confort termic față de o căciulă. O simplă căciulă pe cap, nu face atât de bine față vântului și temperaturilor scăzute de pe pârtie. Dacă la început nu te simți prea confortabil purtând cască de protecție, îți recomandăm să acorzi puțin mai mult timp până te obișnuiești. 

Închiriază echipament secundar

Dacă nu ajungi atât de des la ski sau poate nu îți dorești să investești în echipamentul secundar de ski, la Interski ai oportunitatea de a-ți alege cască, ochelari și mănuși dintr-o gamă largă de branduri și modele. Treci pe la centrul nostru de închirieri echipamente ski Poiana Brașov și testează echipamentele noastre.

Fii responsabil și în siguranță pe pârtie!

Check Also

Echipament de snowboard

Tot ce trebuie să știi despre echipamentul de snowboard

Când vine vorba de alegerea echipamentului tău de snowboard, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru ca experiența ta pe pârtie să fie cât mai plăcută. Fie că vrei să închiriezi echipamentul sau te pregătești să faci o investiție serioasă într-un echipament de snowboard, trebuie să ai în vedere anumite aspecte.